- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 2 |
kozi twaróg | 300g |
śmietana (niekoniecznie) | |
świeża mięta | mały pęczek |
papryczka chili czerwona | 1 |
oliwa | |
sól i pieprz | |
Bakłażan pokroić wzdłuż na plastry (ok. 1,5 cm). Posoli, odstawić na 10 minut. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Zgrillować smarując lekko oliwą. Miętę umyć, osuszyć, posiekać zostawiając kilka listków do dekoracji. Chili pokroić w cieniutkie plasterki. Plastry bakłażana lekko przestudzić. Wymieszać twaróg z miętą. Jeśli jest zbyt gęsty, żeby się łatwo rozsmarować rozrzedzić go nieco śmietaną. Doprawić pieprzem i solą. Posmarować bakłażany twarogiem i zwinąć roladki. Posypać chili.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...