Roladki z cukinii
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinie | 1 młoda |
ser ricotta | 1 opakowanie |
szczypior | pół pęczka |
orzechy piniowe | garść |
bazylia | pół pęczka |
sól i pieprz |
To bardzo efektowne danie uświetni każde letnie przyjęcie.
Cukinię umyć, osuszyć pokroić w podłużne plastry. Nasolić i zostawić na 10 minut. Szczypior i bazylię posiekać zostawiając kilka łodyżek do wiązania ruloników. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Podprażyć orzechy na suchej patelni. Posiekać zostawiając kilka do dekoracji. Wmieszać posiekane orzechy do serka. Doprawić solą i pieprzem. Plastry cukinii osuszyć papierowym ręcznikiem. Posmarować serkiem i zwinąć w ruloniki. Przewiązać szczypiorem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.