Roladki z cukinii

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
cukinie 1 młoda
ser ricotta 1 opakowanie
szczypior pół pęczka
orzechy piniowe garść
bazylia pół pęczka
sól i pieprz
To bardzo efektowne danie uświetni każde letnie przyjęcie.

Cukinię umyć, osuszyć pokroić w podłużne plastry. Nasolić i zostawić na 10 minut. Szczypior i bazylię posiekać zostawiając kilka łodyżek do wiązania ruloników. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Podprażyć orzechy na suchej patelni. Posiekać zostawiając kilka do dekoracji. Wmieszać posiekane orzechy do serka. Doprawić solą i pieprzem. Plastry cukinii osuszyć papierowym ręcznikiem. Posmarować serkiem i zwinąć w ruloniki. Przewiązać szczypiorem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.