- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinie | 1 młoda |
ser ricotta | 1 opakowanie |
szczypior | pół pęczka |
orzechy piniowe | garść |
bazylia | pół pęczka |
sól i pieprz | |
Cukinię umyć, osuszyć pokroić w podłużne plastry. Nasolić i zostawić na 10 minut. Szczypior i bazylię posiekać zostawiając kilka łodyżek do wiązania ruloników. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i bazylią. Podprażyć orzechy na suchej patelni. Posiekać zostawiając kilka do dekoracji. Wmieszać posiekane orzechy do serka. Doprawić solą i pieprzem. Plastry cukinii osuszyć papierowym ręcznikiem. Posmarować serkiem i zwinąć w ruloniki. Przewiązać szczypiorem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...