- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
śliwki węgierki | 20 sztuk |
plasterki wędzonego boczku | 20 |
orzechy włoskie | 10 |
olej | 2 łyżki |
Śliwki wydrylować, do każdej włożyć połówkę orzecha. Zawinąć śliwki plasterkami boczku. Spiąć.
Ułożyć roladki na blasze wyłożonej papierem. Delikatnie posmarować olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec ok. 15 minut, odwracając raz w trakcie pieczenia.
Takie roladki zazwyczaj robi się ze śliwek suszonych ale jeśli można, warto też wypróbować świeże.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...