Roladki z bakłażanów z fetą
- Czas 30 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 2 |
ser feta | 200 g |
papryka czerwona | 1 pokrojona w drobną |
oliwa extra virgin | do smarowania |
Nieco pracochłonny ale bardzo efektowny sposób podania bakłażanów.
Pokroić bakłażany w podłużne plastry grubości 0,5 cm. Posolić i odstawić na 30 minuty, żeby puściły sok. Rozgrzać patelnię grillową. Wytrzeć plastry bakłażanów ręcznikiem papierowym. Posmarować bakłażany pędzelkiem oliwą i upiec na patelni, aż będą miały ładne prążki. Rozgnieść ser widelcem i połączyć z papryką. Posmarować każdy plaster bakłażana serem i spiąć wykałaczką.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.