- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bakłażany | 2 |
ser feta | 200 g |
papryka czerwona | 1 pokrojona w drobną |
oliwa extra virgin | do smarowania |
Pokroić bakłażany w podłużne plastry grubości 0,5 cm. Posolić i odstawić na 30 minuty, żeby puściły sok. Rozgrzać patelnię grillową. Wytrzeć plastry bakłażanów ręcznikiem papierowym. Posmarować bakłażany pędzelkiem oliwą i upiec na patelni, aż będą miały ładne prążki. Rozgnieść ser widelcem i połączyć z papryką. Posmarować każdy plaster bakłażana serem i spiąć wykałaczką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...