Pokroić bakłażana w plastry wzdłuż. Posolić i odstawić na sicie na 20 minut. W tym czasie wymieszać kozi twaróg z posiekaną miętą. Osuszyć plastry bakłażana papierowym ręcznikiem. Usmażyć na suchej patelni (najlepiej grillowej) lub upiec w piekarniku na blasze wyłożonej pergaminem. Ostudzić. Posmarować plastry bakłażana serkiem i zwinąć w ruloniki. Podawać na zimno z sosem żurawinowym lub czatnejem jabłkowym. Można ozdobić pestkami granatu. Jeśli nie lubicie mięty można aromatyzować serek innymi świeżymi ziołami według gustu.
Roladki z bakłażana z kozim serem
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
mały bakłażan | 1 |
twaróg kozi | 1 opakowanie |
mięta świeża | garść |
sól i pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.