PIECZONA DYNIA HOKKAIDO:
CZOSNEK PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ, WYMIESZAĆ Z OLEJEM, ZIOŁAMI, SOLĄ I PIEPRZEM.
DYNIĘ UMYĆ, PRZEKROIĆ NA PÓŁ, ŁYŻKĄ WYDRĄŻYĆ ŚRODEK Z PESTKAMI. POKROIĆ WRAZ ZW SKÓRKĄ NA KAWAŁKI GROBOŚCI OK.1 CM.
BLASZKĘ WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA KTÓRY NALEŻY DOKŁADNIE NAOLIWIĆ.
KAŻDY KAWAŁEK DYNI SMARUJEMY Z OBYDWU STRON OLIWĄ Z PRZYPRAWAMI I UKŁADAMY NA BLASZCE. PIECZEMY W NAGRZNYM DO TEMP.200 C PRZEZ 25 MIN. NA KONIEC ZRUMIENIAMY PRZEZ 5 MIN.
ROLADKI DROBIOWE Z SUSZONYMI POMODORAMI:
PIERSI ROZBIJAMY. PRZYGOTOWUJEMY FARSZ- SUSZONE POMIDORY, FETĘ, CZOSNEK, TYMIANEK BLENDERUJEMY. FARSZEM SMARUJEMY MIĘSKO I ROLUJEMY. PANIERUJEMY W MĄCE, JAJKU I BUŁCE TARTREJ. SMAŻYMY NA GŁĘBOKIM OLEJU.
SMACZNEGO!!!