"Konkurs OLE! " ROLADKI DROBIOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI W DUECIE Z

  • Czas 20 min.
  • Czas oczekiwania 25 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
DYNIA HOKKAIDO 1 SZT
CZOSNEK WŁOSKI W OLEJU OLE 12 SZT
AROMATYCZNY OLEJ Z CZOSNKU WŁOSKIEGO OLE 5 ŁYŻEK
ZIOŁA PROWANALSKIE 2 ŁYŻECZKI
sól 1 ŁYŻECZKA
pieprz mielony SPORA SZCZYPTA
filet z piersi kurczaka 2 SZT
SUSZONE POMIDORY Z PIEPRZEM MARYNOWANYM W OLEJU Z ZIOŁAMI OLE 5 SZT
ser feta 1/3 OP
świeży tymianek WEDLE UZNANIA
jajo 1 SZT
mąka 3 ŁYŻKI
bułka tarta 1/3 SZKL

PIECZONA DYNIA HOKKAIDO:

CZOSNEK PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ, WYMIESZAĆ Z OLEJEM, ZIOŁAMI, SOLĄ I PIEPRZEM.

DYNIĘ UMYĆ, PRZEKROIĆ NA PÓŁ, ŁYŻKĄ WYDRĄŻYĆ ŚRODEK Z PESTKAMI. POKROIĆ WRAZ ZW SKÓRKĄ NA KAWAŁKI GROBOŚCI OK.1 CM.

BLASZKĘ WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA KTÓRY NALEŻY DOKŁADNIE NAOLIWIĆ.

KAŻDY KAWAŁEK DYNI SMARUJEMY Z OBYDWU STRON OLIWĄ Z PRZYPRAWAMI I UKŁADAMY NA BLASZCE. PIECZEMY W NAGRZNYM DO TEMP.200 C PRZEZ 25 MIN. NA KONIEC ZRUMIENIAMY PRZEZ 5 MIN.

ROLADKI DROBIOWE Z SUSZONYMI POMODORAMI:

PIERSI ROZBIJAMY. PRZYGOTOWUJEMY FARSZ- SUSZONE POMIDORY, FETĘ, CZOSNEK, TYMIANEK BLENDERUJEMY. FARSZEM SMARUJEMY MIĘSKO I ROLUJEMY. PANIERUJEMY W MĄCE, JAJKU I BUŁCE TARTREJ. SMAŻYMY NA GŁĘBOKIM OLEJU.

SMACZNEGO!!!

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.