Wszystkie skladniki mieszamy razem na pulchną masę,ciasto kroimy na 8 cześci, rozwałkujemy każdy kawałek ciasta po kolei.Duży talerz przykładamy do ciasta i nożem wycinamy koło. Ciasto dzielimy na trójkąty, w srodek kładziemy dżemy i zwijamy w rogalik.Wychodzi 6 rogalików z jednego koła.Blachę smarujemy margaryną i kładziemy na niej zrobione rogaliki.Blachę chowamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do 20 m w 200st.Wykładamy na talerz i po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Rogaliki
- Czas 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 2 szt |
jogurt typu greckiego | 2 łyżki |
margaryna | 1 szt |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
drożdze | 5 dk |
mąka | 1 kg |
konfitury z malin lub jabłek | 1 słoiczek |
cukier puder | 1 opakowanie |