Wszystkie skladniki mieszamy razem na pulchną masę,ciasto kroimy na 8 cześci, rozwałkujemy każdy kawałek ciasta po kolei.Duży talerz przykładamy do ciasta i nożem wycinamy koło. Ciasto dzielimy na trójkąty, w srodek kładziemy dżemy i zwijamy w rogalik.Wychodzi 6 rogalików z jednego koła.Blachę smarujemy margaryną i kładziemy na niej zrobione rogaliki.Blachę chowamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do 20 m w 200st.Wykładamy na talerz i po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 2 szt |
jogurt typu greckiego | 2 łyżki |
margaryna | 1 szt |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
drożdze | 5 dk |
mąka | 1 kg |
konfitury z malin lub jabłek | 1 słoiczek |
cukier puder | 1 opakowanie |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...