- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
mrozone raki | 1 kg |
masło | 3 łyżki |
śmietana 22% | 150 ml |
koperek posiekany | 2łyżki |
tymianek posiekany | 1łyżka |
białe wino | pól szklanki |
bułka tarta | 2 łyżki |
sól | pół łyżeczki |
tymianek do dekoracji | |
Co prawda raki w polskich sklepach są przeważnie chińskie to nadal możemy z nich przyrządzić znakomitą potrawę kuchni staropolskiej.
Raki zalać winem, przykryć, dusić 10 minut. Wyjąć raki. Do sosu dodać śmietanę, bułkę tartą, koperek, tymianek, sól. Odparować sos aż będzie gęsty. Dodać raki. Podawać ozdobione listami tymianku.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...