- Czas przygotowania 25 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
rabarbar | 3 łodygi |
płatki gryczane | 100 g |
płatki owsiane | 100 g |
masło | 50 g |
cukier | 50 g |
Rabarbar oczyścić, pokroić w kawałeczki zasypać cukrem i odstawić na 15 minut. Nagrzać piekarnik do 180C. Oba rodzaje płatków zagnieść z masłem na kruszonkę. Włożyć do lodówki. Odlać sok z rabarbaru. Na dnie żaroodpornych kokilek ułożyć rabarbar, posypać kruszonką. Zapiekać 15 minut. Podawać z lodami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...