1.szpinak rozmrażamy i maksymalnie odciskamy.
2. żółtka oddzielamy od białek.
3. w jednej misce miksujemy na gładka masę szpinak, żół†ka i olej.
4. w 2 mieszamy mąkę, orzechy, sodę, proszek i cukiej.
5. ubijamy pianę z białek.
6.mieszamy ze sobą składniki suche i mokre. na końcu dodajemy piane z białek i delikatnie doprowadzamy składniki do stanu jednolitej masy.
7. Pieczemy ciasto w totrownicy (22-24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym uprzednio do 180 st przez ok 45 minut (do tzw. suchego patyczka.
8. w czasie gdy ciasto będzie stygnąć przygotowujemy krem. Ser mielony, wiórki kokosowe, syrop miętowy i barwnik miksujemy dokładnie blenderem.
9. kremem przekładamy wystygnięte ciasto.
10. dekorujemy wedle uznania ;) Smacznego