KABACZEK OBRAĆ,PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA 2 CZĘŚCI,USUNĄĆ PESTKI.
ZAGOTOWAĆ WODĘ Z SOLĄ,WŁOŻYĆ KABACZEK I OBGOTOWAĆ OKOŁO 5 MINUT.
WYJĄĆ,PRZELAĆ ZIMNĄ WODĄ I OSĄCZYĆ.
PRZYGOTOWAĆ NADZIENIE:MARCHEW,PIETRUSZKĘ I SELER OBRAĆ,ZETRZEĆ NA TARCE I POKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY..POMIDORY POKROIĆ W PASKI,CEBULKĘ DROBNO POSIEKAĆ.CZOSNEK ZMIAŻDŻYĆ,ROZETRZEĆ Z SOLĄ I DODAĆ DO CEBULI,WRZUCIĆ STARTE WARZYWA,SKÓRKĘ CYTRYNOWĄ,WSZYSTKO RAZEM CHWILĘ SMAŻYĆ,NIE PRZERYWAJĄC MIESZANIA.NA KONIEC PODLAĆ BULIONEM I DUSIĆ OKOŁO 5 MINUT NA MAŁYM OGNIU,WRZUCIĆ POMIDORY,PAPRYKĘ,PRZYPRAWIĆ PIEPRZEM I DUSIĆ JESZCZE 3 MINUTY.ZESTAWIĆ Z OGNIA,DODAĆ POŁOWĘ ŻÓŁTEGO SERA I ZIOŁA.
POŁÓWKI KABACZKA WŁOŻYĆ DO WYSMAROWANEGO MASŁEM NACZYNNIA ŻAROODPORNEGO,NADZIAĆ PRZYGOTOWANYM FARSZEM,WIERZCH POSYPAĆ RESZTĄ SERA ZÓŁTEGO I BUŁKĄ TARTĄ.WŁOŻYĆ DO GORĄCEGO PIEKARNIKA I ZAPIEKAĆ OKOŁO 20 MINUT.
GOTOWE DANIE POSYPAĆ OBFICIE NATKĄ PIETRUSZKI.