Jajka faszerowane awokado
Małe urozmaicenie dla tradycyjnego świątecznego śniadania. Są tak pyszne i na tyle łatwe do przygotowania, że można przyrządzać je nie tylko przy okazji święta :)
Składniki:
4-5 jajek
1 dojrzałe awokado
szczypiorek
natka pietruszki
majonez, jogurt naturalny
sok z cytryny
sól
biały pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obierać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół.
Wyjąć żółtka i rozgnieć je widelcem. Awokado obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę i skropić sokiem z cytryny. Awokado dodać do żółtka. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Majonez zmieszać pół na pół z jogurtem naturalnym, dodać do jajka i awokado. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastą z awokado wypełnić wgłębienia w białkach.