- 1. Białka ubić i partiami dodawać cukier, ciągle ubijać i dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia a na koniec olej. Po wymieszaniu wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-15 min w temp 180 stopni. Po upieczeniu lekko zwinąć w rulon.
- 2. Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać kakao i dobrze wymieszać. Partiami dodawać masło i ucierać. Dodać sok z cytryny, olejek i rum ciągle miksując. Dodatki wymieszać, dodać do kremu i wymieszać łyżką. Galaretkę pokroić, dodać na końcu.
- 3. Z rolady zeskrobać odstającą skórkę i posmarować dżemem.
- 4. Na dżem wyłożyć masę, zwinąć roladę, zawinąć w ścierkę i odłożyć do schłodzenia.
- 5. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać roladę.