Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta na jednym ze spodów rozsmarować podgrzane ciepłe powidła i przykryć drugim ciastem z warkoczykiem.
Na wierzch rozsmarować masę kajmakową i dowolnie udekorować.
Z podanej ilości ciasta wychodzą trzy mazurki.
mąka | 550 g |
margaryna | 250 g |
żółtka | 3 szt |
jajko | 1 szt |
śmietana | 2 łyżki |
cukier puder | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Gotowa masa kajmakowa | 1 puszka |
Powidła śliwokowe | 1 słoiczek |
Ozdoby | dowolne |
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta na jednym ze spodów rozsmarować podgrzane ciepłe powidła i przykryć drugim ciastem z warkoczykiem.
Na wierzch rozsmarować masę kajmakową i dowolnie udekorować.
Z podanej ilości ciasta wychodzą trzy mazurki.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.