1. Mięso opłukać i wytrzeć do sucha. Pokroić w grubszą kostkę
2. Mięsko oprószyć solą, pieprzem i mąką. Całosć wymieszać tak, aby każdy kawałek był obtoczony w mące.
3. Na patelni rozgrzać olej, dać mięso i smażyć tak, aby się zrumieniło.
4. Gdy mięso się zarumieni wrzucamy go do garnka, zalewamy piwem, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, cały czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, paprykę w proszku oraz przyprawę do gulaszu Prymat.
5. Gotujemy przez 45 minut.
6. Po 45 minutach do kubeczka odlewamy trochę sosu powadtałego z piwa, mieszamy z łyżeczką mąki i gotujemy jeszcze przez 10-15 minut.
7. Podajemy z ziemniaczkami z wody lub knedlami.
Życzę wszystkim smacznego :)