- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 6 |
sol do gotowania | 1 łyżka |
twaróg tłusty | 250 g |
śmietana 18% | 400 ml |
szczypiorek | 2 pęczki |
Sól, pieprz do smaku | |
masło | 60 g |
Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonym wrzątku. W tym czasie przygotować gzik: twaróg pokruszyć i wymieszać ze śmietaną. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do twarogu, doprawić solę i pieprzem.
Gorące ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki, posmarować masłem, na wierzchu położyć łyżkę gziku. Podawać
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...