Umyte ziemniaki włożyć do garnka i gotować około 20 min. aż staną się miękkie. Ciepłe ziemniaki obierz i przeciśnij przez praskę. Mleko podgrzej w rondelku. Dodaj je do masy ziemniaczanej. Dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj masło, sól, pieprz i posiekany drobno czosnek. Masę zmiksuj blenderem. Pietruszkę drobno posiekaj i delikatnie wymieszaj z całością.
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 1 kg |
mleko | 100 ml |
masło | 4 łyżki |
pietruszka | garść |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...