- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
selery korzeniowe | 1 duży |
masło | 1 łyżka |
gałka muszkatołowa | szczypta |
oliwa truflowa | do podania |
sól i pieprz do smaku | |
oliwa truflowa lub sos balsamico | do podania |
Obrać selera, pokroić na kawałki, zalać wrzątkiem. Posolić i gotować do miękkości. Zmiksować, dodać masło i gałkę muszkatołową. Przed podaniem skropić oliwą truflową. Puree selerowe jest znakomitym dodatkiem do smażonych i pieczonych mięs.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...