- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
kalafior | 1 główka |
bulion z kurczaka | 1 szklanka |
masło | 3 łyżki |
posiekany świeży tymianek | 1 łyżeczka |
sól | |
świeżo zmielony czarny pieprz do smaku | |
W dużym garnku zagotować bulion z kurczaka. Dodać kalafiora i znów doprowadzić do wrzenia. Gotować kalafiora przez 20 minut. Wyjąć kalafiora z bulionu łyżką cedzakową i zmiksować w malakserze z 3 łyżkami bulionu i masłem. Na końcu doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...