- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bataty (słodkie ziemniaki) | 1 kg |
masło lub masło orzechowe | 2 łyżki |
natka lub kolendra do posypania | |
sól i pieprz do smaku | |
Bataty obrać, pokroić na kawałki, ugotować w osolonej wodzie. Utłuc na puree za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodać masło lub masło orzechowe. Dosolić do smaku. Posypać posiekaną zieleniną. Podawać do pieczonych lub grillowanych mięs.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...