- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchewka | 1000 g |
ziemniaki | 1000 g |
pietruszka | 1 |
seler | 1/2 |
bulion | 1/2 szklanki |
natka pietruszki | garść |
masło | 2 łyżki |
sól | |
pieprz | |
Obrać warzywa i pokroić na równej wielkości kawałki. Wrzucić do lekko osolonej wrzącej wody i gotować około 15 minut. Odcedzić i przełożyć na rozgrzaną patelnię. Dodać masło, doprawić i wymieszać. Wlać bulion, wymieszać i przykryć szklaną pokrywką. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Rozgnieść tłuczkiem lub dużym widelcem i w razie potrzeby dodać odrobinę masła. Masa powinna mieć grudki, ale można także przecisnąć przez praskę, żeby otrzymać gładkie puree. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...