Ptysie z musem łososiowym

  • Czas 40 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ciato ptysiowe 1 porcja
twaróg "bieluch" 3 opakowania
majonez 2-3 łyżki
łosoś wędzony 200g
sok z cytryny 2 łyżki
sól i biały pieprz do smaku
twaróg 3 opakowania
Ptysie z wytrawnymi musami to przekąska, która znakomicie wygląda na zimnych bufetach.

Przygotować ciasto na ptysie według przepisu podstawowego

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-ptysiowe/

Nakładać szprycą cukierniczą małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Wyjąć, ostudzić. Wszystkie składniki nadzienia zmiksować w blenderze. Przekroić ptysie. Szprycą cukierniczą nakładać nadzienie do dolnej części ptysia  i przykrywać górną częścią. Uwaga: ptysie należy przechowywać w lodówce ale należy podać je tego samego dnia, kiedy zostaną zrobione, bo ciasto pod wpływem wilgoci nadzienia szybko mięknie.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.