- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciato ptysiowe | 1 porcja |
twaróg "bieluch" | 3 opakowania |
majonez | 2-3 łyżki |
łosoś wędzony | 200g |
sok z cytryny | 2 łyżki |
sól i biały pieprz do smaku | |
twaróg | 3 opakowania |
Przygotować ciasto na ptysie według przepisu podstawowego
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/ciasto-ptysiowe/
Nakładać szprycą cukierniczą małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Wyjąć, ostudzić. Wszystkie składniki nadzienia zmiksować w blenderze. Przekroić ptysie. Szprycą cukierniczą nakładać nadzienie do dolnej części ptysia i przykrywać górną częścią. Uwaga: ptysie należy przechowywać w lodówce ale należy podać je tego samego dnia, kiedy zostaną zrobione, bo ciasto pod wpływem wilgoci nadzienia szybko mięknie.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...