Ptysie z kawiorem
- Czas 1 godz.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ptysie według przepisu | jedna porcja |
śmietanka kremówka | 500 ml |
kawior czerwony | 2 małe słoiczki |
kawior czarny | 2 małe słoiczki |
sok z cytryny | do smaku |
Lekkie i eleganckie danie na przyjęcie o każdej porze roku.
Przygotować ptysie wedlug przepisu na ptysie waniliowe: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/waniliowe-ptysie/ Odciąć wierzchy. Śmietanę ubić, dodając sok z cytryny. Wymieszać 2 słoiczki kawioru ze śmietaną i nałożyć do ptysiów. Na wierzchu ulożyć sam kawior z pozostałych słoiczków. Przykryć "czapeczkami" ptysiowymi.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.