- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ptysie według przepisu | jedna porcja |
śmietanka kremówka | 500 ml |
kawior czerwony | 2 małe słoiczki |
kawior czarny | 2 małe słoiczki |
sok z cytryny | do smaku |
Przygotować ptysie wedlug przepisu na ptysie waniliowe: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/waniliowe-ptysie/ Odciąć wierzchy. Śmietanę ubić, dodając sok z cytryny. Wymieszać 2 słoiczki kawioru ze śmietaną i nałożyć do ptysiów. Na wierzchu ulożyć sam kawior z pozostałych słoiczków. Przykryć "czapeczkami" ptysiowymi.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...