Przysmak Marynarza

  • Czas 25 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
sól -
mięso mielone 0,5 kg
bułka 1
jajka 3
bułka tarta 1
mleko kieliszek
cebula 1
świeża natka pietruszki 1
pieprz -
olej -

Zagnieść mięso mielone z rozmiękczoną bułką. Dodać 2 jajka, pieprz i sól. Pokroić pietruszkę w drobne kawałki i wszystko razem wymieszać. Pokroić cebulę i zeszklić na rozgrzanej patelni. Rozbić pozostałe jajko na talerzyku i roztrzepać. Uformować kulki z powstałej masy, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni. Nabić kotleciki na patyki do szaszłyków i ułożyć na talerzu w kształcie steru

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.