Zagnieść mięso mielone z rozmiękczoną bułką. Dodać 2 jajka, pieprz i sól. Pokroić pietruszkę w drobne kawałki i wszystko razem wymieszać. Pokroić cebulę i zeszklić na rozgrzanej patelni. Rozbić pozostałe jajko na talerzyku i roztrzepać. Uformować kulki z powstałej masy, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni. Nabić kotleciki na patyki do szaszłyków i ułożyć na talerzu w kształcie steru
Przysmak Marynarza
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
sól | - |
mięso mielone | 0,5 kg |
bułka | 1 |
jajka | 3 |
bułka tarta | 1 |
mleko | kieliszek |
cebula | 1 |
świeża natka pietruszki | 1 |
pieprz | - |
olej | - |