Zagnieść mięso mielone z rozmiękczoną bułką. Dodać 2 jajka, pieprz i sól. Pokroić pietruszkę w drobne kawałki i wszystko razem wymieszać. Pokroić cebulę i zeszklić na rozgrzanej patelni. Rozbić pozostałe jajko na talerzyku i roztrzepać. Uformować kulki z powstałej masy, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni. Nabić kotleciki na patyki do szaszłyków i ułożyć na talerzu w kształcie steru
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
sól | - |
mięso mielone | 0,5 kg |
bułka | 1 |
jajka | 3 |
bułka tarta | 1 |
mleko | kieliszek |
cebula | 1 |
świeża natka pietruszki | 1 |
pieprz | - |
olej | - |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...