Powidła śliwkowe udają się tylko z prawdziwych, bardzo dojrzałych węgierek. Ich sekret polega na koncentracji smaku bez dodatku cukru.
Przepisy - Przetwory
-
Tradycyjne powidła śliwkowe
Czas przygotowania 6 godz. Trudność Czas oczekiwania 1 dzień 12 godz. Porcja dla Składników 2 -
Sos żurawinowo-malinowy
Późne maliny można połączyć z żurawinami w pyszny sos.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5 -
Sos żurawinowy
Sos jest wspaniałym dodatkiem do serów, mięs, wędlin i pasztetów.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 5
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...