Spory wybór rozmaitych octów sprawia, że z tym tradycyjnym przepisem można eksperymentować, używając dla odmiany octu jabłkowego czy winnego.
Przepisy
-
-
Sałatka gyros
Ta warstwowa sałatka jest bardzo popularna na mniejszych i większych przyjęciach. Zachęcamy do eksperymentowania ze składnikami.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 1 godz. Porcja dla Składników 13 -
Makowiec japoński
Jest cudownie wilgotny i aromatyczny. Miła alternatywa dla klasycznego makowca.
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Śledź z jabłkiem i majonezem
Czas przygotowania 15 min. Trudność Czas oczekiwania 2 dni Porcja dla Składników 6 -
Sałatka z gruszkami
Połączenie gruszek z pleśniowym serem zawsze jest smaczne.
Czas przygotowania 20 min. Trudność Porcja dla Składników 13 -
Papryka marynowana
Znakomity dodatek do zimnych mięs i kanapek.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 8 -
Sernik makowy
Bardzo łatwy przepis na sernik makowy. Nic nie potrzeba ucierać ani ubijać! Wystarczy uzbroić się w blender lub malakser.
Czas przygotowania 3 godz. Trudność Porcja dla Składników 9 -
-
Domowe maślane ciasteczka
Warto mieć w domu metalową puszkę na stałe wypełnioną ciasteczkami maślanymi. Bardzo się przydaje na wypadek nagłego ataku pożądania słodyczy lub n...
Czas przygotowania 2 godz. Trudność Porcja dla Składników 8 -
Śledzie w oleju z majerankiem
Majeranek nadaje śledziom w oleju niezwykły aromat.
Czas przygotowania 15 min. Trudność Czas oczekiwania 3 dni Porcja dla Składników 4
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...