• Sos żurawinowo-malinowy

    Późne maliny można połączyć z żurawinami w pyszny sos.

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5
  • Sos żurawinowo-malinowy

    Późne maliny można połączyć z żurawinami w pyszny sos.

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5
  • Sos żurawinowy

    Sos jest wspaniałym dodatkiem do serów, mięs, wędlin i pasztetów.

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5
  • Sos żurawinowy

    Sos jest wspaniałym dodatkiem do serów, mięs, wędlin i pasztetów.

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5
  • Kapuśniak

    Czas przygotowania 1 godz.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 8
  • Polski gulasz na zimne dni

    Sycący i rozgrzewający gulasz można podawać z kaszą jęczmienną i kiszonymi ogórkami, ale doskonale smakuje również z samym pieczywem.

    Czas przygotowania 2 godz. 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 14
  • Kompot z suszu

    Czas przygotowania 40 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9
  • Kluski z makiem

    Niektórzy nie wyobrażają sobie bez nich wigilijnej kolacji. Oto mój sposób na kluski z makiem.

    Czas przygotowania 30 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 7
  • Moćka – śląski deser świąteczny

    Czas przygotowania 3 godz. 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 9
  • Herbata z pigwą

    Czas przygotowania 20 min.
    Trudność
    Porcja dla
    Składników 5