Fantastyczne danie kuchni warmińsko-mazurskiej. Niedrogo i treściwie!
Przepisy
-
-
Vichyssoise – chłodnik z pora
Genialnego smaku chłodnika z pora po pierwszy raz zaznałam w Madrycie. Robił furorę na każdym przyjęciu, wprawiając moich przyjaciół w nieskończone...
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 6 -
Purée ziemniaczane
Najzdrowsze są kartofle w mundurkach, ale do mielonego nie ma to jak pyszne, świeżo przyrządzone purée.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 7 -
Bukiet karmelizowanej marchwi
Jeśli uda się zdobyć ekologiczną, słodką marchewkę warto włożyć nieco trudu aby godnie ją podać.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 1 dzień Porcja dla Składników 8 -
Kotlety mielone
Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 9 -
Lwowska sałatka śledziowa
Burak ma w sobie wiele czaru i o ile tylko pozostaje warzywem mój salon jest dla niego zawsze otwarty.
Czas przygotowania 1 godz. Trudność Porcja dla Składników 16 -
Tradycyjne powidła śliwkowe
Powidła śliwkowe udają się tylko z prawdziwych, bardzo dojrzałych węgierek. Ich sekret polega na koncentracji smaku bez dodatku cukru.
Czas przygotowania 6 godz. Trudność Czas oczekiwania 1 dzień 12 godz. Porcja dla Składników 2 -
Zupa na kurkach
Jajecznica z kurkami, kurki w śmietanie,pierogi z kurkami... Z kurkami wszystko się udaje. Ale najlepsza jest zupa!
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 10 -
Pomidorowe pikle
Obłędnie smakują z rybami i kurczakiem. Korzystajmy z małych, pełnych aromatu polnych pomidorów.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 3 godz. Porcja dla Składników 9 -
Tatar z pomidora
Niezwykle smakowita alternatywa dla tatara z wołowiny.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Czas oczekiwania 3 godz. Porcja dla Składników 12
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 10. Rosół Pho
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...