Ugotowane na twardo jajko kroimy w kostkę. Szynke kroimy w drobną kosteczkę, po czym mieszamy z jajkiem i majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i napełniamy skorupki waflowe. Dekorujemy kiełkami.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka ugotowane na twardo | 4 |
szynka konserwowa | 6 plasterków |
majonez | 2 łyżki |
pieprz | szczypta do smaku |
sól | szczypta do smaku |
Kiełki | do dekoracji |
waflowe jajka Vafini | 16 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...