Jaja ugotować na twardo, obrać o drobno posiekać.
Pieczarki i cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle. Ostudzone dodać do jajek. Wsypać posiekany koperek i natkę. Dodać śmietanę, musztardę i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Każdą waflową foremkę wypełnić równo farszem odrobinę ponad powierzchnię wafla.
Na patelni:
Na dużej patelni rozpylić odrobinę oleju. Na rozgrzaną patelnie kłaść połówki jajek, farszem do dołu. Smażyć na małym ogniu przez około 3-4 minity do momentu aż farsz będzie przyrumieniony. W czasie smażenia można patelnię przykryć pokrywką aby farsz równomiernie się zagrzał.
* polecamy podsmażyć jajka na teflonowej patelni bez dodatku oleju
Podawać ciepłe, zaraz po zdjęciu z patelni.
Nieco zdrowiej - w piekarniku:
Jajka ułożyćna ruszcie i zapiec w piekarniku z termoobiegiem w temp. 180 C przez ok. 5 minut. Dla ozdoby posypać jajka drobnym koperkiem.