Na początku ucieramy zoltka z cukrem i potem dodajemy mascarpone. W ten sposob powstala nam masa, ktora ukladamy na ulozone wczesniej biszkopty maczane w kawie. Calosc posypujemy kakao i starta czekolada, wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godziny i gotowe :)
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
mascarpone | 4 opakowania |
jajeczka | 12 |
biszkopoty | 2 paczki |
kawa | szklanka |
cukier | 12 łyżek |
kakao | do posypania |
czekolada | do starcia na wierzc |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...