Ugotować ryż w osolonej. Przelać zimną wodą. Ostudzić. Dodać tuńczyka razem z zalewą, pokrojonego w kostkę ogórka i osączona kukurydzę. Wymieszać z majonezem. Doprawić.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
ryż | 100 g |
tuńczyk w sosie własnym | 1 puszka |
kukurydza | 1 puszka |
ogórek | 1 |
majonez | 2 łyżki |
sok z cytryny | |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...