- Czas 50 min.
- Trudność
- Porcja dla
kawałki królika | 2 |
ugotowane ziemniaki | 4 (średnie) |
szalotka | 4 |
białe wino wytrawne | 100 ml |
ulubione zioła | |
świeży, posiekany rozmaryn | 2 łyżki |
śmietana kremówka | 100 ml |
masło | 2 łyżki |
Pokroić polędwiczki w ukośne plastry. Posiekać szalotki. Rozgrzać masło na patelni. Zeszklić szalotki. Dodać mięso i podsmażyć na złoty kolor. Dolać wino, dodać zioła, rozmaryn i gotować 15 minut. Pokrojone w kostkę ziemniaki włożyć do mięsa. Dolać śmietankę i gotować tak długo, aż sos będzie odpowiednio gęsty.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...