- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
imbir | kawałek ok. 5 cm |
pomarańcze | 3 |
miód | 2 łyżki |
goździki | 5 sztuk |
Imbir obrać, pokroić. Zagotować litr wody z imbirem i goździkami. Jedną pomarańczę wyszorować i pokroić w plasterki. Z dwóch wycisnąć sok. Posłodzić wywar imbirowy miodem, wlać sok i dodać plastry pomarańczy. Podawać napój gorący.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...