- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ugotowane ziemniaki | 1 kilogram |
mąka pszenna | 4 łyżki |
jajka | 2 |
wędlina lub pieczone mięso | 200g |
masło | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
pesto pietruszkowe Spiżarni Smaków Życia | 4 łyżki |
śmietana gęsta | 4 łyżki |
Ziemniaki i wędlinę przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z miękkim masłem, jajkami, śmietaną i mąką. Przyprawić, zagnieść na gładką masę. Formować zwilżonymi dłońmi niewielki kulki, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 °C na złoty kolor. Podawać z pesto pietruszkowym.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...