- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
na nadzienie: | |
łosoś smakowy w kilku smakach | |
pasta wasabi | |
serek twarogowy typu philadelphia | 4 opakowania |
sałata lodowa | mała główka |
dodatki do każdego rodzaju łososia smakowego: szparagi zielone, truskawki, koperek, czosnek niedźwiedzi, kawa, papryka, cytryna, pieprz |
na ciasto: | |
woda gazowana | 1,5 szklanki |
mleko | 1,5 szklanki |
mąka | 3 szklanki |
jaja | 2 szt. |
sól | pół łyżeczki |
Zmiksować ciasto na naleśniki, odstawić na 15 minut. Na beztłuszczowej patelni usmażyć naleśniki. Ostudzić. Sałatę umyć i osuszyć. Każdy naleśnik smarować serkiem, nanieść paseczek wasabi, położyć listek sałaty i plaster łososia oraz dodatki smakowe podkreślające przyprawę smakową użytą do aromatyzowania łososia. Zwinąć ciasno naleśniki i pokroić jak sushi.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...