W środkach polędwiczek wydrążyć otwory wzdłuż. Pokroić ser w kostkę i włożyć w nacięcia. Polędwiczki posypać ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Posmarować masłem naczynie żaroodporne. Włożyć polędwiczki. Na mięsie ułożyć wiórki masła. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
- Czas 1 godz. 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
polędwiczki wieprzowe | 2 |
ser pleśniowy | 200 g |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka |
pieprz | |
masło | 3 łyżki |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...