Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pokrojoną drobno cebulę. Dodawać kolejno mąkę, jajko, 3/4 posiekanego wcześniej koperku, sól i pieprz do smaku. Na rozgrzanym oleju nakładać niewielkie porcje masy. Smażyć na złoty kolor. Chcąc odsączyć nadmiar tłuszczu, początkowo układać na ręczniku papierowym. Podawać z posypanym koperkiem oraz śmietaną.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 05 kg |
mąka pszenna | 2 łyżki |
jajka | 1 |
cebula | 1 |
świeży koperek | garść |
sól | 1/2 łyżeczki |
pieprz | 1/2 łyżeczki |
śmietana 18 | 100 g |
olej | 2 łyżki |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...