- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 1 kg |
cebula | 1 |
jajka | 1 |
mąka | 2 łyżki |
olej do smażenia |
kawior | 200g |
śmietana | 200ml |
jajka przepiórcze | 5 |
cyrtyny do podania | |
sól i pieprz | |
Ugotować jajka przepiórce na twardo. Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Jeśli ziemniaki są bardzo mokre, odcisnąć na sicie nadmiar soku. Wymieszać z mąką i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć placki na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Kłaść na plackach kleksy śmietanki, połówki jajek i kawior. Podawać z cząstkami cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...