- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ugotowana kasza pęczak | 1 szklanka |
ugotowane ziarna pszenicy | 1 szklanka |
serek wiejski | 2 |
szczypiorek | |
mąka żytnia | 4 łyżki |
starty ser np. ementaler | pół szklanki |
uprażone nasiona słonecznika | 1/3 szklanki |
jajko | 1 |
sól i pieprz do smaku | |
olej do smażenia | |
Ziarna pszenicy moczyć przez noc. Następnego dnia ugotować kaszę i ziarna pszenicy. Serki wiejskie odsączyć. Szczypiorek posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki na placki wymieszać razem. Placki smażyć na rozgrzanym ogniu. Podawać z kwaśną śmietaną.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...