Zetrzyj cukinię na tarce z grubym oczkiem i odstaw na 15 minut. Odlej sok, który puści. Do miski wrzuć pokrojony na drobne plasterki czosnek, posiekaną natkę pietruszki, mąkę i jajka. Wymieszaj wszystko i dodaj cukinię. Dodaj przyprawy i jeszcze raz wymieszaj składniki. Rozgrzej olej lub oliwę na patelni i smaż jak placki ziemniaczane. Placki możesz podawać ze śmietaną lub odrobiną masła.
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinia | 2 |
mąka | 1/2 szklanki |
jajka | 2 |
natka pietruszki | 1 |
ząbek czosnku | 1 |
sól | - |
pieprz | - |
oliwa lub olej do smażenia | - |
jajka zerówki | 2 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...