- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
mąka ziemniaczana | 1 szklanka |
mąka pszenna | 1 szklanka |
jaja | 8 |
majonez | 1 szklanka |
cukier puder | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
esencja cytrynowa | |
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładki kogel mogel. Do masy stopniowo dodawać majonez i obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i kilka kropli aromatu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok godziny (pod koniec często zaglądając czy ciasto z wierzchu zbyt się nie przypieka).
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...